Visuals ondersteunen project "Digitaal burgerschap als verbindende doelstelling bij Stedelijk Lyceum Zuid in Antwerpen" 

Karl Mortier: "Ik had 1 uur om een project van 30 pagina's te versterken met een bevattelijke visual en zo het Stedelijk Lyceum Zuid in Antwerpen te helpen in hun project als sociaal school van Vlaanderen".

Chris Derboven, Qualitymanager bij AGSO Antwerp getuigt verder:

"Ons schoolteam wil graag andere leerkrachten inspireren met onze inzending voor de Sociaalste School 2019. Daarom ben ik zo blij dat Karl Mortier in geen tijd mijn Mindmap heeft omgezet in een formidabele visual."

Mijn schooldirecteur had me aan het tekenen gezet omdat beelden toelaten de structuur van een project beter te begrijpen. Al tekenend ontdekten we zelfs andere aspecten, die het project nog sterker maakten. In ons geval waren dit bestaande kleinere projecten, waarin de leerlingen optimaal gebruik kunnen maken van hun nieuwe skills als toekomstige digitale burgers.

Bovendien kan een visual het hele project aantrekkelijk op één pagina presenteren. Hierdoor biedt het nog meer mogelijkheden om helder te communiceren dan een gewone tekst of Mindmap. Ik ben (nog) maar een prille beginneling op dit terrein, maar dat liet me wel al toe snel aan Karl Mortier door te geven wat we wilden overbrengen.

Het resultaat werd dubbel bekroond: ons Stedelijk Lyceum Zuid werd de Sociaalste School 2019 voor het secundair onderwijs. Daarbovenop hebben we nu een aantrekkelijk schema dat leerkrachten daadwerkelijk nieuwsgierig maakt en inspireert om ook zoiets moois te verwezenlijken in hun school.

Natuurlijk droom ik ervan om in de nabije toekomst - liefst samen met al onze geïnteresseerde  leerkrachten - ook vooruitgang te mogen boeken op vlak van digitale vaardigheden. Een opleiding waarbij we ons verhaal digitaal leren vertellen in een visual staat bovenaan op mijn persoonlijke verlanglijstje


Interesse in ons onderwijsproject met de sketchnote-tekening?

http://www.scooledu.org/digitaal-burgerschap-als-verbindende-doelstelling-het-stedelijk-lyceum-zuid/